2016 spalį Lietuvos investuotojų portfelyje dominuotų akcijos

0
3161

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kaip bendram apklausos dalyvių portfeliui sekėsi praeitą mėnesį ir kokioms turto klasėms prioritetą respondentai skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas: +1.04%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas: +0.88%

 

Rugsėjo mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

lentele201609
Kaip matome iš pateikto paveikslėlio, praeitą mėnesį daugelis turto klasių sugeneavo teigiamus rezultatus. Daugiausiai brango žaliavos [GSG], EAFE regiono [VEA] ir besivystančių rinkų [VWO] akcijos.

Pagal respondentų turto klasių pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinio respondentų portfelio vertė praeitą mėnesį pabrango +1.04% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir 0,16% aplenkė lygių proporcijų portfelį (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kurio vertė augo +0.88% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

2016-grafikai
Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį, tuo tarpu respondentų portfelis pastebimai atsilieka nuo lygiomis dalimis paskirstyto portfelio.

Spalio mėnesį mūsų apklausos dalyviai (viso 48 respondentai) didelių pakeitimų neatlieka ir toliau didžiąją dalį portfelio nukreipia į akcijas.

2016-10-pyragas
Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į artimiausio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ