2013 gruodžio mėnesio žaidimo komentaras

0
2734

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kokias turto klases dalyviai rinkosi praeitą mėnesį ir kam prioritetą skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas (gruodis): +0.79%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas (gruodis): +0.37%

.

Lapkričio mėnesį apklausoje dalyvavo beveik 100 respondentų ir jos rezultatai parodė, jog mūsų investuotojai gruodį daugiausiai būtų investavę į rizikingas turto klases, tarp kurių didžiausią dalį sudarė JAV akcijos (25.49%) (jas sekančio ETF pavadinimas SPY). Reikia taip pat pastebėti, jog kas dešimtas nurodė pastaruoju metu smarkiai pingantį auksą (aukso kainas sekančio ETF pavadinimas GLD). Gruodžio mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

zaidimas2013gruodziorezultatai

 

Kaip matome iš pateikto paveikslėlio sėkmingiausiai gruodžio mėnesį sekėsi JAV akcijoms [SPY]. Taigi reikia pasidžiaugti, jog net ketvirtadalis žaidimo dalyvių gruodžiui sugebėjo parinkti geriausią turto klasę. Visgi reikia taip pat pastebėti, jog ir toliau didelė respondentų dalis (beveik 10%) rinkosi auksą, kuris pastaruoju metu tęsia kritimą (gruodį -3.79%). Antroji pagal dydį pozicija, besivystančios rinkos [VWO], taip pat gruodį fiksavo neigiamą rezultatą.

Pagal respondentų turto klasės pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinis respondentų portfelis gruodį augo +0.79% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir vėl apklenkė lygių proporcijų portfelį (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kuris kilo tik 0.37% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

einamojisituacija

Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį ir respondentų portfelį (žalia linija) jau lenkia beveik 6%. Tuo tarpu lyginant su lygių proporcijų (pilka linija) apklausos dalyvių portfelis išlaiko nedidelį pranašumą.

Sausio mėnesį mūsų investuotojai didelių pertvarkymų neatlieka. Vis dar didžioji dalis renkasi akcijas, kad auksas bus geriausia mėnesio turto klasė tikisi 8% apklaustųjų (žr. žemiau esantį paveikslėlį).

201401 pyragas

 

Ar pavyks apklausos dalyviams aplenkti palyginamąjį lygių proporcijų portfelį trečią mėnesį iš eilės? Apie tai sužinosime sekančio mėnesio pradžioje.

Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į sekančio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ