2014 kovo mėnesio žaidimo komentaras

0
2931

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kokias turto klases dalyviai rinkosi praeitą mėnesį ir kam prioritetą skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas (kovas): -0.13%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas (kovas): +0.39%

.

Vasario mėnesį apklausoje dalyvavo 85 respondentai ir jos rezultatai parodė, jog mūsų investuotojai kovą daugiausiai būtų investavę į rizikingas turto klases, tarp kurių didžiausią dalį sudarė JAV akcijos (jas sekančio ETF pavadinimas SPY) ir auksas (aukso kainas sekančio ETF pavadinimas GLD). Už abi šias turto klases pasisakė po daugiau nei 28% respondentų. Kovo mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

zaidimorez201403

Kaip matome iš pateikto paveikslėlio, geriausiai kovo mėnesį sekėsi besivystančių rinkų akcijoms [VWO] (+4.61%), tuo tarpu didžiausią kritimą patyrė aukso pozicijos [GLD] (-3.14%). Reikia pastebėti, jog iš dalies ir toliau matome tendenciją, kad didelė dalyvių koncentracija pastebima ties geriausiomis ir blogiausiomis mėnesio turto klasėmis.

Pagal respondentų turto klasės pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinis respondentų portfelis kovą pasikoregavo -0.13% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir daugiau nei puse procento atsiliko nuo lygių proporcijų portfelio (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kuris kilo apie +0.4% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

zaidimografikas201403

Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį ir po pastarojo mėnesio rezultatų atotrūkis nuo respondentų portfelio (žalia linija) dar daugiau padidėjo. Reikia pastebėti, jog po trumpo išsiveržimo prieš lygių proporcijų pasyvų portfelį (pilka linija) apklausos dalyvių portfelis (žalia linija) vėl atsilieka.

Balandžio mėnesį mūsų investuotojai ir toliau išlaiko didelę aukso poziciją. Iš apklausos duomenų taip pat matome, jog akcijų dalį respondentai ir toliau prastina. Nors ši turto klasė vis dar išlieka populiariausia, žaidimo dalyviai balandį daugiau nei dvigubai sumažintų JAV akcijų poziciją, dalį jos nukreipdami į žaliavas [GSG] (žr. žemiau esantį paveikslėlį).

201404 pyragas

Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į sekančio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ

KOMENTUOTI