2014 sausio mėnesio žaidimo komentaras

0
3046

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kokias turto klases dalyviai rinkosi praeitą mėnesį ir kam prioritetą skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas (sausis): -3.18%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas (sausis): -1.87%

.

Gruodžio mėnesį apklausoje dalyvavo beveik 100 respondentų ir jos rezultatai parodė, jog mūsų investuotojai sausį daugiausiai būtų investavę į rizikingas turto klases, tarp kurių didžiausią dalį sudarė JAV akcijos (29.67%) (jas sekančio ETF pavadinimas SPY). Reikia taip pat pastebėti, jog sekanti po akcijų pagal populiarumą turto klasė ir toliau išliko auksas (aukso kainas sekančio ETF pavadinimas GLD). Sausio mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

201401turtoklasiu rezultatai

Kaip matome iš pateikto paveikslėlio, sėkmingiausiai sausio mėnesį sekėsi JAV nekilnojamojo turto sektoriui [VNQ], kurį buvo pasirinkę tik trys apklausos dalyviai. Visgi taip pat matome, jog šį kartą pasiteisno auksą pasirinkusių dalyvių spėjimai, mat ši tuto klasė praeitą mėnesį buvo antra pagal pelningumą (+3.42%). Sausį pasiteisino ir saugios pozicijos, tarp kurių tiek JAV tiek tarptautinės obligacijos mėnesį baigė teigiamoje zonoje.

Pagal respondentų turto klasės pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinis respondentų portfelis sausį nukrito -3.18% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir ženkliai atsiliko nuo lygių proporcijų portfelio (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kuris krito apie -1.9% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

201401situacija

Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį tačiau atotrūkis nuo respondentų portfelio (žalia linija) rezultato truputį sumažėjo. Reikia pastebėti, jog po ilgo pirmavimo prieš lygių proporcijų pasyvų portfelį (pilka linija) apklausos dalyvių portfelis (žalia linija) savo pranašumą prarado ir šiuo metu jau atsilieka apie 0.8%.

Vasario mėnesį mūsų investuotojai didelių pertvarkymų neatlieka. Vis dar didžioji dalis renkasi rizikingas turto klases, tarp kurių didžiąją dalį sudaro akcijos, kad auksas bus geriausia mėnesio turto klasė tikisi 12% apklaustųjų (žr. žemiau esantį paveikslėlį).

201402 pyragas

Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į sekančio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ

KOMENTUOTI