2015 rugpjūčio mėnesio žaidimo komentaras

0
3330

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kokias turto klases dalyviai rinkosi praeitą mėnesį ir kam prioritetą skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas: -4.44%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas: -4.07%

.

Praeito mėnesio apklausoje dalyvavo 92 respondentai ir jos rezultatai parodė, jog mūsų investuotojai liepą daugiausiai būtų investavę į rizikingas turto klases, tarp kurių didžiausią dalį sudarė akcijos, didelę dalį taip pat nukreipė ir į auksą [GLD]. Rugpjūčio mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

pokyciai201508

Kaip matome iš pateikto paveikslėlio, praeitą mėnesį atpigo absoliuti dauguma turto klasių, tuo tarpu brango tik žaliavos ir auksas. Didžiausius kritimus patyrė besivystančių rinkų akcijos, kurių kainų indeksas per mėnesį nukrito beveik -10%.

Pagal respondentų turto klasių pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinio respondentų portfelio vertė liepos mėnesį smuko -4.4% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir atsiliko nuo lygių proporcijų portfelio (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kurio vertė krito apie -4.07% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

grafikas201508

Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį, tuo tarpu respondentų portfelis vis dar šiek tiek atsilieka nuo lygiomis dalimis paskirstyto portfelio.

Rugsėjo mėnesį mūsų investuotojai ženkliai pasimažintų akcijų dalį, kurių portfelyje lieka apie 40%, tuo tarpu pastebimai didinama aukso dalis, kuri ateinantį mėnesį sudarytų apie ketvirtadalį portfelio.

201509 pyragas

Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į artimiausio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ