2015 spalio mėnesio žaidimo komentaras

0
3023

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kokias turto klases dalyviai rinkosi praeitą mėnesį ir kam prioritetą skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas: +4.54%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas: +4.18%

.

Praeito mėnesio apklausoje dalyvavo 52 respondentai ir jos rezultatai parodė, jog mūsų investuotojai spalį daugiausiai būtų investavę į rizikingas turto klases, tarp kurių didžiausią dalį sudarė akcijos, didelę dalį taip pat nukreipė ir į auksą [GLD] bei žaliavas [GSG]. Spalio mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

rezultatai201510

Kaip matome iš pateikto paveikslėlio, praeitą mėnesį brango beveik visos turto klasės, tarp kurių geriausiai sekėsi akcijoms. Nedidelį kritimą patyrė tik žaliavos, kurių kainų indeksas per mėnesį pasikoregavo  -0.06%.

Pagal respondentų turto klasių pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinio respondentų portfelio vertė spalio mėnesį paaugo +4.54% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir aplenkė lygių proporcijų portfelį (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kurio vertė augo +4.18% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

grafikai201510

Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį, tuo tarpu respondentų portfelis vis dar šiek tiek atsilieka nuo lygiomis dalimis paskirstyto portfelio.

Lapkričio mėnesį mūsų investuotojai didelių pakeitimų neatliktų, tik dalį aukso pozicijos būtų perkelta į žaliavas. Visų kitų turto klasių proporcijos išliktų panašios kaip ir praeitą mėnesį, t.y. vis dar dominuotų akcijos, tarp kurių didžiausia dalis nukreipta į JAV.

201511 pyragas

Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į artimiausio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ