2017 vasarį Lietuvos investuotojai daugiausiai investuotų į auksą ir akcijas

0
3141

Tęsiame investavimas.lt apklausos/žaidimo rezultatų skiltį, kurioje kiekvieno mėnesio pradžioje trumpai aptariame, kaip bendram apklausos dalyvių portfeliui sekėsi praeitą mėnesį ir kokioms turto klasėms prioritetą respondentai skiria šį mėnesį.

Žaidimo dalyvių portfelio rezultatas: +2.36%
Lygių proporcijų portfelio rezultatas: +2.04%

Praeito mėnesio turto klasių rezultatai ir respondentų portfelio sudėtis pateikiama žemiau esančioje lentelėje:

Kaip matome iš pateikto paveikslėlio, praeitą mėnesį dauguma turto klasių brango, tarp kurių geriausiai sekėsi besivystančių rinkų akcijoms ir auksui, tuo tarpu daugiausiai pigo žaliavos ir tarptautinės obligacijos.

Pagal respondentų turto klasių pasirinkimus suformavę bendrą apklausos dalyvių portfelį galime teigti, jog kolektyvinio respondentų portfelio vertė praeitą mėnesį kilo +2.36% (skaičiuojant pagal ETF kainų pokytį) ir 0.32% aplenkė lygių proporcijų portfelį (į visas turto klases po 10%, grynųjų pinigų neįtraukiame), kurio vertė kilo +2.04% (visi rezultatai skaičiuojami JAV doleriais). Žemiau pateikiu grafiką, kuriame galime matyti, kaip respondentų portfeliui sekasi lyginant su pasaulio akcijų indeksu (MSCI World index [ACWI ETF’as]) bei lygių proporcijų portfeliu.

Taigi, kaip matome, pasaulio akcijų indeksas (mėlyna linija) ir toliau išlieka ženkliai išsiveržęs į priekį, tuo tarpu respondentų portfelis pastebimai atsilieka nuo lygiomis dalimis paskirstyto portfelio.

Vasario mėnesį mūsų apklausos dalyviai (viso 56 respondentai) didelių pakeitimų neatlieka ir toliau didžiąją dalį portfelio nukreipia į akcijas bei auksą.

Daugiau informacijos apie žaidimą ir jo taisykles galima rasti čia.

Manai, kad gali būti prie lyderių – dalyvauk ir laimėk prizus jau dabar!

Registracija į artimiausio mėnesio žaidimą!

.

NĖRA KOMENTARŲ